Aktuality

Kraj vybral firmu, která postaví parkovací dům v blízkosti krajského úřadu

25.08.2022 9:57

Kraj na začátku letošního dubna zrušil veřejnou zakázku na nový parkovací dům v dolním centru Liberce, a to za nabídkovou cenu 196 milionů korun včetně DPH. Válka na Ukrajině totiž způsobila zásadní výpadek v dodávkách železné rudy a stavebního materiálu. Liberecký kraj tak znovu posuzoval situaci na stavebním trhu a rozhodl se, že výběrové řízení na výstavbu parkovacího domu vyhlásí znovu, a to s 15% navýšením předpokládané hodnoty veřejné zakázky, která činila 248.811.454,39 korun včetně DPH, přičemž její maximální hodnota nesměla přesáhnout 286.133.173 korun včetně DPH. Nyní již Liberecký kraj úspěšně vybral zhotovitele. Bude jím sdružení Metrostav DIZ a OHLA ŽS pro Revitalizaci dolního centra Liberce a Parkovací dům II.

„Hodnotili jsme celkem čtyři nabídky. Nejvýhodnější z nich jsme obdrželi od firmy Metrostav DIZ a OHLA ŽS pro Revitalizaci dolního centra Liberce a Parkovací dům II. Jejich nabídková cena činí 232.974.483,56 korun včetně DPH. Jedná se o částku, za kterou firma postaví kompletní parkovací dům včetně zelené střechy,“ uvedl Zbyněk Miklík, náměstek pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky.

Pokud vše půjde podle plánu, stavět by se mělo začít ještě letos v září. Stavební firma pak bude mít dle smlouvy rok na dokončení. Nyní je u budovy krajského úřadu 138 parkovacích stání, z toho ani jedno pro veřejnost. Nový projekt přinese celkem 244 míst, přičemž rovných sto bude vyhrazeno právě veřejnosti. Součástí akce je také stavba vegetační střechy na parkovacím domě, která by měla být financována z Národního plánu obnovy v rámci Národního programu Životního prostředí.

 

Youtube video

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login