Aktuality

Objekt Centra odborného vzdělávání v jablonecké Podhorské ulici se dočká nových fasád

17.04.2024 14:10

Krajští radní na svém včerejším jednání vybrali zhotovitele projektové dokumentace na opravu fasád v prostorách Centra odborného vzdělávání řemesel a služeb v jablonecké Podhorské ulici. Je jím BOHEMIAN BUILDINGS PARTNERS s.r.o., a to za nabídkovou cenu 1.318.900 korun včetně DPH.

„Jsem rád, že jsme na dobré cestě k tomu, aby se historická budova, která byla postavená v roce 1872 a jež nyní poskytuje moderní prostory pro Centrum odborného vzdělávání řemesel a služeb, dočkala také funkční a kvalitní fasády. Konkrétně se to týká objektů č. p. 348/54 a 727/58 v jablonecké ulici Podhorská,“ uvedl Zbyněk Miklík, náměstek pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky. „Je potřeba podotknout, že jsme na začátku a teprve jsme vybrali firmu, která zpracuje projektovou dokumentaci. Dle reálných odhadů by se škola mohla dočkat nových fasád nejdříve na přelomu roku 2026 a 2027. Cena díla se bude odvíjet od stavebně-technického průzkumu, který je součástí zadání projekčních prací.“

Projektová dokumentace by měla klást důraz na repasi a výrobu replik vchodových dveří a vjezdových bran, včetně replik kování, doplnění a repase kovářských, popř. litinových mříží oken, výměnu klempířských prvků, doplnění detailů napojení na nová okna a parapety, dále také na výměnu svodů a okapů, revitalizaci historické fasády v souladu s požadavky památkové péče a další nezbytné prvky.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login