Aktuality

Žirafy, zebry i levharti v novém. Liberecký kraj pomáhá zoologické zahradě

05.12.2022 14:24

Výběr projektanta na rekonstrukci pavilonu žiraf a zeber připravuje ve spolupráci s libereckou zoologickou zahradou Liberecký kraj. Cenu za projektové práce odhaduje na 3,9 milionu korun bez DPH.

„Cílem rekonstrukce bude revitalizace výběhu pro žirafy a zebry, snížení energetické náročnosti pavilonu a vytvoření lepšího prostředí pro zvířata. Nový projekt bude v souladu s příručkou pro přípravu investičních záměrů Libereckého kraje řešit i nakládání s dešťovou vodou,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort ekonomiky, majetku, investic, veřejných zakázek a informatiky Zbyněk Miklík.

Informační brožura Libereckého kraje pro adaptaci zastavěného území vůči dopadům změny klimatu a k podpoře ekosystémových služeb v zastavěném prostředí se nalézá na odkazu Modro-zelená infrastruktura.

Pod zoologickou zahradu spadají i Lidové sady. Již nyní se vypracovávají projekty na jejich částečnou rekonstrukci. Díky ní by mělo uvnitř budovy vzniknout moderní kulturně kreativní centrum. Její součástí bude modernizace velkého sálu, malého sálu i Experimentálního studia a dalších prostor. Předpokládaná výše nákladů činí 130 milionů korun bez DPH.

V příštím roce se po dohodě se zoologickou zahradou uskuteční první kroky k projektové přípravě na rekonstrukci pavilonu levhartů. Zoologickou zahradu převzal kraj loni od města do své péče. „Zavázali jsme se s městem ke společné podpoře rozvoje zoologické zahrady, přičemž resort investic těmito projekty ve spolupráci se zoo do budoucna přispěje ke zvýšení její návštěvnosti,“ uzavřel Miklík.

Jan Mikulička
odborný zaměstnanec vztahů s veřejností
jan.mikulicka@kraj-lbc.cz
485226324

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Další informace
Login